Van hoofd naar hart vanuit bezieling.

Dromen komen uit, ook dat ik nu Paarden coaching mag bieden vanuit een eigen locatie. Eigenlijk de locatie van dochter Willemijn waarom paarden op mijn pad zijn gekomen. Haar verhaal is het sprekend voorbeeld dat wonderen bestaan. Een prachtige locatie in Kaatsheuvel naast het sprookjesbos. Meer dan welkom, ik en de paarden staan graag voor jou klaar.

Bij onze eigen paarden Ajendy, onze lieve moeder merrie in haar pure liefde en/ of samen met haar dochter No Worries die letterlijk haar naam eer aan doet en/of mag je ook rust vinden bij de kracht en het vertrouwen van FBI. Ook mag ik het paard inzetten van een lieve dame die ook haar paard hier heeft staan, kom thuis bij de wijsheid van de oudere witte pony Muppet.

“Geluk is dat wat je doet, wat je zegt en wat je voelt congruent is met elkaar! Hoe trouw ben jij aan jezelf?!”

Paarden coachen is een van de meeste directe manieren van coaching en teambuilding. Het leidt in een korte tijd naar de essentie van de coachvraag van een persoon en/of van het team. Als gids/ coach mag ik faciliteren, creëer leerkansen door de activiteiten op te zetten en ondersteun bij de bewustwording door een open houding.

“Mijn manier van coachen is naast op gedragsniveau vooral ook gericht op systemisch niveau waarbij we kijken naar het grote geheel en maakt het mogelijk op een diep en onbewust niveau te werken en liefdevol met respect om te gaan met alle leden in het systeem.”

“WANNEER JE WERKELIJK KIJKT, ZIE JE ZOVEEL”

Kijken voorbij de beelden en Luisteren voorbij de woorden, samen met de wijsheid van de paarden geeft inzichten tot de kern. Vanuit hun oordeelloosheid en zuiverheid geven zij feilloos inzichten en een waardevolle bijdrage aan het bewustwording proces op weg naar authentieke eigen kracht van eenieder en het team.

Heldere communicatie en duidelijkheid over zaken als leiderschap en verdeling van taken is voor paarden van levensbelang. Dit maakt dat zij experts zijn in het lezen van lichaamstaal. Ze zijn zeer gevoelig voor hoe de ander zich gedraagt en wat er in hem of haar omgaat.

Paarden reageren op wat de menselijke lichaamstaal (en het onderbewuste) hen vertelt. Ze doorzien feilloos de verschillen tussen uiterlijk gedrag en onderliggende emoties. Hun reacties geven de coach veel informatie, maken mensen bewust van hun gedrag en motiveren hen tot verandering.

FAMILIE/ORGANISATIE OPSTELLING MET BEHULP VAN PAARDEN

Een familie en /of organisatieopstelling is een methode om snel tot de kern te komen en inzicht te krijgen in de diepere oorzaken van persoonlijke- en professionele ontwikkelingsvraagstukken.

Iedereen wordt beïnvloed door de systemen waarvan hij of zij deel uitmaakt. Je eigen familie bijvoorbeeld. Daarnaast maak je deel uit van tal van andere systemen zoals school en opleiding of het team waarbinnen je werkt.

Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem en je verhouding met de anderen in dat systeem. Het leert je waar je belemmeringen zitten en je valkuilen. Waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je ontwikkeling en groei in de weg staat.

De regels en ook onbewuste wetten in dergelijke systemen zijn vaak ingewikkeld. Veel persoonlijke problemen hebben een systemische oorzaak. We dragen bekrachtigende en beperkende patronen uit ons verleden met ons mee. Deze patronen komen vaak weer terug binnen nieuwe systemen als bijvoorbeeld je relatie of je werk.

Met familieopstellingen kun je deze onbewuste patronen binnen het gezin weer zichtbaar maken en een organisatie opstelling brengt de bestaande dynamiek in een team of de verhoudingen binnen een onderneming aan het licht. Deze methode raakt snel de kern en verkrijgt diepere inzichten achter professionele-en persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken.

In de dynamiek van de opstelling komt haarfijn naar voren waar de (innerlijke) blokkades liggen. Het leert je verantwoordelijkheid te nemen door letterlijk je plek aan te nemen in jouw systeem. De energie die weer gaat stromen in het systeem leert je dat je door bewustwording en vergeving verder kunt. Het laat ballast achter je en laat je met opluchting vrij zijn in het nu. Een opstelling is voor iedereen.

Paarden hebben een feilloos zesde zintuig voor het lezen van lichaamstaal en wat zich afspeelt in het onderbewuste. Ook zij kunnen spontaan een plek innemen voor iemand of iets die een belangrijke rol heeft wat gezien wil worden en gedrag vertonen voor een essentieel inzicht.

Wat levert jou deze ervaring op?
“Het paard kijkt in mijn ziel!” een veelvuldige feedback die ik vaak hoor.
Thuiskomen bij jezelf, Inspiratie en Inzichten naar de kern van jouw kwaliteiten.
En dit allemaal doormiddel van het inzicht van jou zelf en het paard.

Ben je geïnteresseerd in een individuele coachsessie of organiseer je een inspirerende sessie voor je team en/of heb je interesse in een eendaagse sessie of een meerdaagse training? Dat is allemaal mogelijk. Bekijk hier het aanbod en bij interesse, vragen of anders bel gerust of stuur een mail.

Individueel

Individuele sessie van 1 tot 1,5 uur voor 95,-
Duo sessie van 1,5 – 2 uur voor 170,-

Teams

Altijd programma en prijs volledig maatwerk in overleg, afhankelijk van aantal mensen, tijdsduur en wensen.

Workshop “Thuiskomen”

Een dag van 10.00 – 16.00 uur voor 145,-

Workshop ‘Thuiskomen’ waarbij we innerlijk bij onze bron mogen thuiskomen.
In deze workshop zal systemisch worden gewerkt mede door het bieden van ‘opstellingswerk’.
De rust mogen vinden, inzichten en groei van ‘op’ naar ‘in’ eigen kracht, het wonder zien voorbij de wond.
Er zal gewerkt worden met een klein groepje voor veel individuele aandacht.

Training “Stap naar Geluk”

4x een middag voor 375,-

Persoonlijke aandacht voorop, waardevolle inzichten in jouw stappen naar geluk op 4 donderdagmiddagen.
Paarden coaching, familie- opstellingen, Enneagram, NLP en bovenal mijn intuïtie, liefde, meekijken en intuïtief de juiste methodiek, inzicht, vraag , oefening ingezet mag worden wat op dat moment gevraagd wordt. De combinatie dit te mogen brengen met de paarden en te beleven in de natuur geeft kracht aan de verbinding met onze eigen bron.